Algemeen

Wat is mijn taillemaat?

Wil jij weten wat je taillemaat is? Zie hieronder het tabel voor zowel mannen als vrouwen.

Wat is mijn confectiemaat?

Wil je weten welke confectiemaat jij hebt?

In de linkerkolom zoek je eerst jouw algemene maat (S/M/L/XL/XXL). Vervolgens kijk je in jouw desbetreffende kolom (vrouw of man) naar jouw confectiemaat.

Voorbeeld: Heb jij als man normaal gesproken een maat L bovenkleding? Dan zit jouw confectiemaat tussen de 52/54

Wat is mijn jeanslengte?

Wil jij weten wat je jeanslengte is? Zie hieronder het maattabel voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe upload ik mijn link?

Wij ontvangen graag beeldmateriaal van jouw talent. Je kunt je video uploaden naar een site voor videohosting zoals Youtube of zelfs Facebook. Je kunt ook een video kiezen die al is geüpload. Je hoeft dan alleen de URL te kopiëren.

Wat bedoelen we met CV?

Eigenlijk is het CV waar wij om vragen niet zo veel verschillend als een “normale” CV. Wij vragen jou wel om meer aandacht te schenken aan je uiterlijke kenmerken. Daarnaast is je speelleeftijd belangrijk om erbij te vermelden. Geef ook je andere kwaliteiten aan die jij op beeld kunt.
Het belangrijkste blijft natuurlijk om je ervaring op welk gebied dan ook, zo volledig mogelijk te noteren.

Inschrijven

Ik ondervind problemen bij het inschrijven

Ervaar je toch nog problemen tijdens het inschrijfproces? Foutmeldingen tijdens het inschrijven worden vooral veroorzaakt als er een veld in het inschrijfformulier onjuist is ingevuld. Heb je alles goed ingevuld en gaat er toch nog wat mis? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag!Ik wil mij graag bij MULTA Casting inschrijven! Hoe doe ik dit?

Wat ontzettend leuk dat jij je wil gaan inschrijven bij MULTA Casting!

De inschrijving gaat heel gemakkelijk via de knop ‘ inschrijven’ die je hierboven ziet staan. Op deze pagina vind je ons inschrijfformulier. Aan de linkerkant vul je je (zelfbedachte) accountgegevens in en aan de rechterkant vragen we naar je persoonsgegevens.

Is inschrijven gratis bij MULTA Casting?

Bij ons schrijf jij jezelf volledig gratis en vrijblijvend in! Je mag ook gerust staan ingeschreven bij andere castingbureaus.

Wat heb ik allemaal nodig om mij in te schrijven bij jullie?

Allereerst hebben wij je persoonlijke- en NAW-gegevens nodig. Vul dit correct in zodat wij jou altijd kunnen bereiken. Wij vragen ook om je persoonlijke uiterlijke kenmerken in te vullen. Waarom doen wij dit? Sommige opdrachtgevers vragen soms om types met hele specifieke uiterlijke kenmerken. Daarnaast wordt er voor sommige tv- of filmproducties kleding voorzien. Het is dus ook belangrijk dat je deze gegevens correct invult.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens en zijn deze veilig bij MULTA Casting?

Al jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in ons (digitale) bestand. Je gegevens blijven strikt geheim en zijn enkel zichtbaar voor onze medewerkers en jijzelf. Uit privacy overwegingen kunnen de opdrachtgevers jouw privé-gegevens (zoals adres, telefoonnummer en e- mailadres) niet zien. Tevens beschikt MULTA Casting over een SSL-certificaat. Jouw gegevens zijn dus veilig bij ons.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb ingeschreven via jullie website?

De opdrachten van MULTA Casting ontvang je via de e-mail nadat jij je hebt ingeschreven. In deze wekelijkse opdrachtenmail staan alle opdrachten waar wij de komende tijd onze talenten voor nodig hebben. Ook via social media (Facebook en Instagram) posten wij regelmatig oproepen. Onder het kopje ‘werkwijze’ lees je meer over onze gang van zaken.

Ik wil mijn kind(eren) aanmelden bij MULTA Casting. Hoe doe ik dit?

Kinderen van elke leeftijd zijn welkom bij ons. Ga naar het inschrijfformulier en vul hier zo volledig mogelijk de gegevens van je kind in. Let wel op dat er maar één kind kan worden inschreven op het doorgegeven e-mailadres.

Ik wil mij uitschrijven uit jullie bestand. Hoe doe ik dit?

Jammer om te horen dat jij je wil uitschrijven bij ons. Door in te loggen, kun jij je hele account zelf verwijderen.

Werkwijze

Wat houdt een briefing in en wanneer ontvang ik deze?

Uiterlijk een dag van te voren ontvang je van ons altijd een briefing. Hierin staan de algemene gegevens zoals de locatie en tijden maar ook bijvoorbeeld de parkeergelegenheid of andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Lees de briefing altijd goed door voordat je aan de slag gaat. Ook vragen wij een (digitale) bevestiging te sturen naar ons zodat wij weten dat jij alles goed hebt ontvangen en wij op je kunnen rekenen. Bij geen reactie nemen wij altijd even telefonisch contact met je op om het te bevestigen.

Waarom moet ik de hele dag beschikbaar zijn?

In onze oproep geven wij duidelijk aan dat je de hele dag beschikbaar moet zijn, mits anders staat aangegeven. Voor de opdracht geven wij aan hoe lang het ongeveer gaat duren maar omdat opnametijden moeilijk te voorspellen zijn vragen wij altijd om rekening te houden met uitloop. Wij doen wel altijd ons uiterste best om dit van te voren zo duidelijk mogelijk naar je te communiceren.

Wat is het verschil tussen een figurant en een edelfigurant?

Soms zijn wij op zoek naar edelfiguranten. Een edelfigurant is een figurant die duidelijk of close-up in beeld is. Vaak heeft de edelfigurant één of meerdere zinnen tekst in het script of moet de edelfigurant een speciale handeling verrichten. De vergoeding ligt voor de edelfiguratie iets hoger, maar dit geven wij ook altijd duidelijk aan in de oproep. Een edelfigurant heeft al enige ervaring met acteren dus geef je alleen op als jij hier ervaring mee hebt.

Hoe werkt een castingprocedure bij MULTA Casting?

Nadat jij je hebt opgegeven voor een opdracht, kom je automatisch tussen alle aanmeldingen te staan. Soms ontvangen we bij bepaalde opdrachten ontzettend veel reacties en zijn wij genoodzaakt een voorselectie te maken. Vervolgens stellen wij de aanmeldingen voor aan de opdrachtgever. Zij kiezen tussen alle aanmeldingen de meest geschikte personen. Vervolgens e-mailen wij jou of je gekozen bent of niet.

Als je wel gekozen bent, ontvang je van ons een duidelijke bevestigingsmail. Het is belangrijk dat je de datum goed in je agenda zet en natuurlijk vrijhoudt!

Uiterst een dag van te voren ontvang je een e-mail met alle informatie.

Je hebt je ingeschreven bij MULTA casting, wat leuk! Wat gebeurt er nu?

Je ontvangt wekelijks een e-mail van ons. Hierin staat een opdrachtomschrijving, wat wij precies zoeken, de data waarop je beschikbaar moet zijn en ten slotte de vergoeding. Zie jij een leuke opdracht en ben jij geschikt? Opgeven is makkelijk! Je stuurt ons simpelweg een mailtje terug met je gegevens en natuurlijk de opdracht (en eventuele rol) waar je interesse voor hebt. Je komt vervolgens automatisch tussen alle aanmeldingen te staan en na een selectieprocedure ontvang je van ons altijd bericht, dus ook wanneer je niet bent uitgekozen.

Hoe word ik geboekt bij MULTA Casting?

Natuurlijk hopen we dat jij zo snel mogelijk aan de slag gaat voor een leuke opdracht via ons. Bij sommige opdrachten ligt het aantal aanmeldingen hoger dan de anderen maar iedereen maakt uiteindelijk evenveel kans om te worden uitgekozen. Wees niet getreurd als je niet wordt geselecteerd, wij krijgen namelijk heel veel verschillende aanvragen binnen dus er komt zeker weten een geschikte opdracht voor jou!

Financieel

Wat is een buyout en/of uitkoopbedrag?

Een buy out is een vergoeding voor een publicatie van het gezicht van het talent. Deze buy out wordt alleen uitgekeerd als het gedraaide item daadwerkelijk wordt uitgezonden. De buy out vervalt ook als je eruit geknipt wordt in het uiteindelijke product. Een uitkoopbedrag is het bedrag waar de bemiddelingskosten al vanaf zijn. Let op: de wettelijke belastingen zijn hier nog niet vanaf gehaald.

Hoe zit het met de reiskosten die ik maak?

In principe worden er geen reiskosten vergoed tenzij wij dit anders hebben benoemd in de opdracht. Als er een reiskostenvergoeding aanwezig is dien je de gemaakte kosten uiterlijk een dag na de datum van de opdracht aan ons te hebben doorgegeven.

Hoe kan ik worden uitbetaald en wanneer gebeurt dit?

Soms wordt de vergoeding contant uitbetaald op de set en ontvang je dit aan het einde van de dag. Bij een cash uitbetaling is het belangrijk dat jij een geldig identiteitsbewijs meeneemt en de quitclaim (een overeenkomst tussen een producent en de figurant waarin de figurant toestemming geeft voor de gemaakte opnamen en geen aanspraak maakt op het portretrecht) volledig invult en inlevert.

Soms gaat de uitbetaling ook per bank en MULTA Casting streeft er naar om dit zo snel mogelijk uit te betalen. De vergoedingen die via deze weg worden overgemaakt, hebben over het algemeen een maximale duur van 8-10 weken. Tenzij anders benoemd in de opdracht, zijn alle vergoedingen inclusief reiskosten.

Hoeveel verdien ik?

Bij MULTA Casting krijg je altijd een vergoeding voor de opdracht die je uitvoert. Soms zijn dit kleine vergoedingen en soms zijn dit wat grotere bedragen. Alle vergoedingen die zijn voldaan, worden gezien als inkomsten (bruto bedragen) en dien je dus op te tellen bij je inkomen.

Overig

Ik heb een vraag maar die staat er niet bij.

Geen probleem! Je kan ons altijd een mailtje sturen (info@multacasting) of bellen naar 06 15 45 44 71

Om uw beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies. Meer informatie.