MULTA Academy

De MULTA Academy is begin 2021 opgezet voor iedereen die ervaring wil opdoen in auditie doen voor de camera. Zolang de coronamaatregelen nog van toepassing zijn, vinden deze lessen online plaats. Een groepscursus bestaat uit 4 lessen van wekelijks een 1,5 uur durende les. Er is ook een mogelijkheid tot privécoaching! Klik daarvoor op de bijbehorende link onderaan de pagina.

Heb jij interesse om mee te doen aan de MULTA Academy? Lees hieronder dan meer over de inhoud van de cursus en hoe je je kunt aanmelden!


De inhoud
De “MULTA Academy” is een 4-weekse cursus die is ontwikkeld voor kinderen, tieners, en volwassenen die als (beginnend) acteur willen leren hoe ze een professionele selftape of demovideo kunnen maken. Vaak wordt er bij een auditie namelijk naar zo’n selftape gevraagd – maar waar let je bij zo’n digitale auditie eigenlijk op? Hoe staat je camera, je licht, hoe doe je dat eigenlijk met tegenspel en hoe maak je je scène nu indrukwekkend genoeg om mensen te overtuigen dat jij geschikt bent voor een rol? Via enkel en alleen een thuistape?

De prijs voor deze cursus bedraagt € 129,- voor vier lessen van anderhalf uur en vindt (momenteel) plaats in online groepsverband.

Hieronder vind je een klein overzicht met wat er tijdens deze vier weken aan bod komt: 

Week 1: In de eerste week werken we aan de beste technische opstelling in jouw huis en leggen we uit waarom dat belangrijk is. We bespreken hoe je met en zonder lezer werkt, hoe je een script moet lezen (en hoe je er belangrijke tips en aanwijzingen uit kunt halen!) en hoe je jezelf op camera het beste voor kunt stellen.

Week 2: Tijdens de tweede week gaan we dieper in op de inhoud van een scène. We kijken hoe je de scène echt van jou kunt maken; wat is de reden dat specifiek jij voor deze rol geschikt zou kunnen zijn, en hoe verwerk je dat in je spel?

Week 3: In week 3 kies je zelf een scène waar je graag aan wilt werken. We zorgen samen dat je iets kiest wat bij jou past, waarin je jezelf en je acteerwerk professioneel neerzet en hoe je deze scène kunt verfijnen.

Week 4: In de laatste week werken we naar "final versie" toe, een versie van je scène die je als demo-video kunt opnemen, zodat je zelfs zonder professionele reel of beeldmateriaal een indruk kunt geven van jouw spelvaardigheid.

Ook is er tijdens de lessen de mogelijkheid om je vragen te stellen over casting, het castingproces, vragen over de set, over auditie doen of wat je ook maar wil weten over de filmindustrie! Je docent is namelijk ook werkzaam als booker bij MULTA Casting en geeft graag tips & tricks voor je auditie en voor op de set.

Huiswerk
Voor de eerste en de tweede week krijg je een huiswerkscène mee. Het is de bedoeling dat je niet alleen je tekst kent, maar ook je wie-wat-waar voor de scène goed vorm hebt gegeven. Tijdens de lessen presenteer je je voorbereide scène, en krijg je aanwijzingen hoe je deze kunt verbeteren. Tijdens de derde en vierde week werk je aan een scène die je zelf hebt uitgekozen, dit mag dus alles zijn, zelfs van je favoriete serie! Wel gaan we er natuurlijk op letten dat jouw gekozen scène bij je past, zodat je zelf een zo geloofwaardig mogelijke video kunt maken.

Voor wie?
Iedereen is welkom om zich in te schrijven! Wij maken vervolgens een indeling op basis van ervaring, ambitie en leeftijd. Je mag altijd zelf aangeven of je jezelf een beginner of een gevorderde vindt – dit nemen we dan mee bij de indeling!

Benieuwd naar de eerstvolgende begindata en hoe je je aan kunt melden? Klik dan op één van de cursussen hieronder!

Privélessen (online en fysiek mogelijk!)
Heb jij gerichtere aandacht nodig, of wil je aan iets specifieks werken?

De privécursus gaat om een pakket van 4 privélessen van een halfuur. Deze cursus is te boeken voor € 45,- per halfuur, in totaal dus € 180,-. Je mag bij de 1-op-1 lessen uiteraard zelf bepalen waar je de focus op legt, wat je wilt leren, waar je aan wilt werken. Dit kan cameratechniek zijn, spel/acteertechniek, je stem, je fysiek, of misschien wil je wel tips over hoe je je tekst het best kan leren of hoe je jezelf het best presenteert bij een castingbureau. Je mag alles vragen!
Ook kun je ervoor kiezen om de inhoud van de groepscursus te behandelen, maar in privésetting.  

Vanaf 26 mei mag je kiezen tussen online lessen, of fysieke lessen in onze studio in Haarlem! Klik in onderstaande lijst op de lessen die jouw voorkeur hebben.

De privécursus is naar eigen beschikbaarheid en beschikbaarheid van de docent in te plannen.

Auditievoorbereiding (online en fysiek mogelijk!)
Heb je interesse in auditievoorbereiding i.p.v. een privécursus? Auditievoorbereiding-lessen zijn speciaal toegespitst op acteurs die weten dat ze binnenkort een belangrijke auditie hebben, en graag hulp in de voorbereiding van deze auditie willen. Bij de privélessen is het dus ook de bedoeling dat je zelf de scène aandraagt waar je mee wilt werken. Deze les is in te plannen voor € 45,- per los halfuur (mag eenmalig, dus geen pakket).

Vanaf 26 mei mag je kiezen tussen online coaching, of fysieke coaching in onze studio in Haarlem!

De auditievoorbereiding is naar eigen beschikbaarheid en beschikbaarheid van de docent in te plannen.

Docent
Wil je meer weten over je docent? Kijk dan eens op de pagina van Debbie!
Heb je meer vragen over de cursus of aanmelding? Mail dan gerust naar debbie@multacasting.nl.

Om uw beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies. Meer informatie.